До України повернувся посол Грузії, якого рік тому викликали через призначення Саакашвілі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До Києва повернувся посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе — після розмови президента України Володимира Зеленського з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі 15 квітня. Його викликали у травні 2020 року через призначення Міхеіла Саакашвілі до Нацради з реформ.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Посол уже зустрівся із заступником міністра закордонних справ України Василем Боднарем. Вони обидва підкреслили прагнення активізувати розвиток українсько-грузинських відносин і співпрацю, щоб зміцнити безпеку в регіоні.

Ліворуч — Василь Боднар. Праворуч — Теймураз Шарашенідзе.

Міністерство закордонних справ України

Зокрема, Василь Боднар детально розповів про загострення ситуації на сході держави, а також в Азово-Чорноморському регіоні — туди Росія стягнула війська. Шарашенідзе, зі свого боку, висловив солідарність з Україною та підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

  • Нагадаємо, що 8 травня 2020 року Грузія заявила, що викликає свого посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій через призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету Нацради з реформ. Після цього призначення посол попереджував Україну, що Грузія може розцінити це «як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнера крок».