МЗС назвало прізвище російського дипломата, якого вишлють у відповідь на затримання консула в Санкт-Петербурзі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС назвало прізвище російського дипломата, якого вишлють у відповідь на затримання консула в Санкт-Петербурзі

Wikipedia

У відповідь на висилку українського консула з Росії Україна вишле старшого дипломата російського посольства.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«Ми вчинили досить симетрично в цій ситуації. Таким чином ми додатково зможемо перевірити мобілізаційну готовність російських дипломатів тут. Старший дипломат — це один з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков», — повідомив Єнін.

За його словами, відповідну ноту направлять російському посольству у понеділок, 19 квітня. При цьому Єнін звернув увагу, що російська сторона вдається до певного шантажу з цього приводу.

«Нам кажуть, що якщо ви будете наполягати на оголошенні персоною нон ґрата саме працівника посольства, а не одного з консульств, то ми будемо змушені оголосити персоною нон ґрата працівника вашого ж посольства в Москві», — зазначив заступник міністра закордонних справ.

  • Уранці 17 квітня ФСБ Росії заявила про затримання в Санкт-Петербурзі консула України Олександра Сосонюка під час нібито «отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів».
  • Речник МЗС України Олег Ніколенко назвав затримання провокацією. За його словами, Сосонюка затримали на кілька годин, і зараз він у консульстві.
  • Росія вирішила вислати українського консула Сосонюка після затримання.