У США призупиняють використання вакцини Johnson & Johnson через випадки тромбозу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США призупиняють використання вакцини Johnson & Johnson через випадки тромбозу

SOPA Images / Contributor / Getty Images

У США вирішили призупинити введення однодозової вакцини Johnson & Johnson від COVID-19, щоб розслідувати повідомлення про появу тромбів у вакцинованих.

Про це повідомляє Associated Press.

У спільній заяві Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) і Управління з нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) йдеться, що експерти перевіряють випадки тромбозу у шести жінок. Згустки крові спостерігалися разом зі зниженою кількістю тромбоцитів, що робило звичайне лікування тромбів гепарином, який розріджує кров, потенційно «небезпечним».

«Поки розслідування не буде завершено, ми рекомендуємо зробити паузу у використанні цієї вакцини з міркувань безпеки», — заявили головний заступник директора CDC доктор Енн Шучат і директор Центру біопрепаратів FDA доктор Пітер Маркс.

У США було введено понад 6,8 мільйона доз вакцини J&J, переважна більшість з них не викликали побічних ефектів.

  • Вакцину Johnson & Johnson схвалили США і Канада, а 12 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) дозволила її для екстреного використання в усіх країнах і для поширення в рамках програми COVAX. За цією програмою Johnson & Johnson отримає й Україна.
  • Також у ВООЗ заявили, що вакцина від коронавірусу Johnson & Johnson ефективна проти COVID-мутацій.