У США схвалили однодозову вакцину від коронавірусу Johnson & Johnson

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У США схвалили однодозову вакцину від коронавірусу Johnson & Johnson

Japanexperterna.se / Flickr

Управління з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA) надало дозвіл для використання у країні вже третьої вакцини від коронавірусу — препарату компанії Johnson & Johnson.

Про це йдеться на сайті регулятора та пише Reuters.

FDA дозволило вакцинувати препаратом людей від 18 років. На відміну від вакцин Pfizer і Moderna, цей препарат потребує введення лише однієї дози. Також цю вакцину можна зберігати у звичайному холодильнику, що значно полегшить процес її транспортування.

За даними регулятора, вакцина ефективна в 66—67% випадків при запобіганні коронавірусу «помірного» ступеня тяжкості і в 77—85% випадків при запобіганні тяжких випадків. Також фахівці зазначають, що під час дослідження було зареєстровано дуже мало серйозних побічних ефектів.

Сама компанія Johnson & Johnson заявляла, що ефективність однієї дози її вакцини від коронавірусу становить 66%.

Зазначимо, раніше американський регулятор видав дозвіл на використання вакцин від Pfizer — BioNTech та Moderna.

  • У листопаді 2020 року заступник міністра охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що компанія Johnson & Johnson може провести в Україні масштабні випробування вакцини від коронавірусу.
  • Перед цим компанія Johnson & Johnson призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу через незрозуміле захворювання в одного з добровольців, який брав участь у третій фазі тестів.