ЗМІ дізналися про плани Twitter купити Clubhouse. Угоду оцінюють у $4 мільярди

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Компанія Twitter в останні місяці вела переговори про покупку соцмережі Clubhouse. Про це пише агентство Bloomberg, посилаючись на інформовані джерела.

Наразі переговори призупинилися, і поки невідомо, з якої причини. Однак, за даними джерел, сторони обговорювали вартість соцмережі на рівні $4 мільярдів.

Деталей перемовин агентство не наводить. Twitter відмовилася коментувати ці дані, а в Clubhouse на запит видання не відповіли.

Нагадаємо, раніше компанія Twitter у тестовому режимі запустила новий сервіс голосових чатів під назвою Spaces, який мав би стати аналогом Clubhouse. Користувачі у Spaces можуть приєднуватися до чужих аудіочатів або запускати свої обговорення з можливістю обмежувати коло учасників. Сервіс наразі недоступний.

  • Clubhouse запустив функцію монетизації для авторів контенту на платформі та не братиме за це комісію. Функція отримання таких платежів спочатку буде доступна тільки невеликій тестовій групі, а згодом й для решти клієнтів.
  • У лютому повідомлялося, що розробники програми Clubhouse планують запровадити додаткове шифрування, щоб запобігти передачі даних на китайські сервери. Дослідники зі Стенфордського університету заявили, що виявили уразливості в інфраструктурі додатку.
  • Пізніше Clubhouse підтвердила, що одному з користувачів вдалося проникнути в аудіочати й отримати доступ до розмов, які він потім транслював на сторонній сайт.