Twitter планує запустити аналог Clubhouse вже до квітня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Компанія Twitter тестує новий сервіс голосових чатів під назвою Spaces. Сервіс стане доступним для всіх користувачів вже до квітня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника соцмережі.

Зараз цей сервіс проходить тестування — у кінці лютого компанія почала тестувати його функції на тисячі користувачів.

Twitter напередодні опублікувала відеоролик з описом Spaces — візуально і функціонально сервіс нагадує соцмережу Clubhouse. Як зрозуміло з відео, Spaces буде інтегрований в соцмережу. Користувачі зможуть приєднуватися до чужих аудіочатів або запускати свої обговорення з можливістю обмежувати коло учасників.

Зазначимо, в основі соцмережі Clubhouse лежить голосове спілкування. Її запустили навесні 2020 року, а особливої популярності вона набула на початку 2021-го. Поки Clubhouse доступна тільки для користувачів операційної системи iOS. Для реєстрації у соцмережі, потрібно отримати запрошення.

Учасники у Clubhouse не можуть відправляти повідомлення. Вони збираються в онлайн-кімнатах і спілкуються в режимі реального часу. Будь-який користувач може послухати розмову, а з дозволу модератора — підключитися до дискусії.

Раніше Clubhouse підтвердила, що одному з користувачів вдалося проникнути в аудіочати й отримати доступ до розмов, які він потім транслював на сторонньому сайті.