«У жодному разі не може бути Білорусь». Глава української делегації у ТКГ Кравчук пропонує перенести переговори щодо Донбасу у Польщу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«У жодному разі не може бути Білорусь». Глава української делегації у ТКГ Кравчук пропонує перенести переговори щодо Донбасу у Польщу

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі після закінчення карантину можна перенести з Білорусі до Польщі.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якщо взяти колишні соціалістичні країни, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби нашої», — сказав він.

Водночас Кравчук зазначив, що коли обирати з-поміж країн, які не входили до СРСР, то варіантів дуже багато.

«Це повинна бути нейтральна демократична країна. У жодному разі не може бути Білорусь, оскільки вона вустами Лукашенка говорить дуже негарні, я б навіть сказав, непристойні речі щодо України. Вона під каблуком Росії. Вона не є демократичною країною, у ній душать мирних мітингувальників, тому мати в такій країні майданчик для переговорів — навіть незручно про це говорити», — додав голова української делегації в ТКГ.

Окрім цього, Кравчук запевнив, що Росія буде проти перенесення переговорів із Мінська.

«Їй необхідно, щоб на переговорах з Донбасу були присутні представники ОРДЛО, але вивозити їх у західні країни буде вельми проблемно», — пояснив він.