Кравчук: Українська делегація ТКГ не братиме участь у переговорах до виключення «експертки» бойовиків

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Представники української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) не братимуть участь у консультаціях політичної підгрупи, поки з переговорів не виключать заочно засуджену в Україні за тероризм «суспільну експертку» від «ДНР» Майю Пирогову.

Про це заявив очільник української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я звернувся письмово до нашого модератора ОБСЄ, пані Гайді Грау з проханням, що така людина [Майя Пирогова] не може брати участь у перемовинах і мати окреме вікно для переговорів... Українська делегація вже продемонструвала своє ставлення: щойно ця персона зʼявиться на перемовинах, ми не будемо навіть пояснювати чому... Ми залишаємо переговори, допоки Гайді Грау не добʼється вилучення її з переговорного процесу. Україна не буде брати участь у перемовинах, якщо ця людина буде присутня», — сказав він.

За словами Кравчука, опоненти української делегації раніше повідомили, що нібито Пирогова «хвора і не може бути присутньою».