Міністр Степанов: Введення надзвичайного стану чи комендантської години в Україні поки не розглядається

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Міністр Степанов: Введення надзвичайного стану чи комендантської години в Україні поки не розглядається

УНІАН

Питання введення в Україні більш жорстких карантинних обмежень, надзвичайного стану або комендантської години поки не розглядається.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, повідомляється на верифікованому МОЗом Telegram-каналі «Коронавірус-інфо».

Водночас глава МОЗу закликав громадян більш свідомо дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, а відповідні органи — контролювати їх виконання.

«Ми можемо прописувати будь-які правила. Але дуже важливо, щоб вони виконувалися. Тільки в такий спосіб ми можемо зупинити розповсюдження третьої хвилі COVID-19», — додав Степанов.

Зазначимо, напередодні мер Києва Віталій Кличко заявив, що комендантську годину в столиці можуть ввести, якщо кількість нових випадків коронавірусу «буде зашкалювати».

«Ми знаємо, що зараз його [комендантську годину] ввели багато країн Європи і нового нічого не придумали. Є два шляхи. Перший — вакцинація; доки у нас немає достатньої кількості вакцини, залишається той же шлях розірвати ланцюжок захворюваності. Якщо зараз цифри будуть зашкалювати і станеться колапс медичної системи, у нас не буде іншого виходу, як переходити до надзвичайного стану», — сказав він в ефірі телеканалу «Україна 24».