Зеленський: Україна уклала контракт на поставку 10 мільйонів доз вакцини Pfizer

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала контракт про закупівлю 10 мільйонів доз вакцин від коронавірусу компанії Pfizer.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Сьогодні дуже важливий день для України і для українців — ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це справді складно було зробити, але керівник компанії Pfizer Альберт Бурла — у мене з ним була розмова 8 лютого — пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це», — сказав Зеленський.

В ОП зазначили, що перемовинами з компанією про поставку вакцин займався очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Водночас міністр охорони здоровʼя Максим Степанов пояснив, що перші поставки очікуються вже найближчим часом. Усі дози планують отримати до кінця 2021 року.

  • Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради нацбезпеки про Національний план вакцинації від коронавірусу. За сім днів Рада нацбезпеки й уряд мають його затвердити з урахуванням міжнародного досвіду. Зокрема, треба встановити мінімальну необхідну щомісячну кількість щеплень, визначити джерела та строки постачання вакцин, а також відповідальних за реалізацію плану. Кінцева мета плану — охопити щепленням більшість дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року.
  • Україна домовилась про поставки 22 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Зокрема, 23 лютого отримала першу партію — 500 тисяч доз від компанії AstraZeneca (очікують ще 1,5 мільйона доз від цієї ж компанії), а 25 березня — 215 тисяч доз китайського препарату CoronaVac (контракт підписали на майже 2 мільйони доз).