«Відповідальність усвідомлюємо»: Венедіктова підтвердила наявність кримінальних справ через закупівлю вакцин від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що різними органами розслідуються кілька кримінальних справ через закупівлю вакцин від коронавірусу.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Інтерфаксу.

«Щодо вакцинації і загалом діяльності із закупівлі медичних препаратів, зокрема цієї категорії [вакцини від COVID-19], є кілька кримінальних проваджень у різних органах досудового розслідування», — пояснила Венедіктова.

За її словами, справу про можливі зловживання під час закупівлі вакцин розслідує НАБУ. Венедіктова зазначила, що поки не може розголошувати, якими є результати слідства.

«Звісно, пандемія, вакцинація - це те, що стосується навіть не здоровʼя, а життя кожного українця — має бути під мікроскопом у держави. І це так і є! Кожен із тих, хто обіймає певні посади, розуміє, що смерть людини буде на совісті чиновника, правоохоронця, — людини, яка не змогла, не побачила, не захотіла… Я прекрасно розумію й усвідомлюю відповідальність - свою особисту, чиновників, прокурорів САП, детективів, які розслідують справу», — заявила вона.

Окремо генпрокурорка повідомила, що наразі посадовці МОЗ, зокрема і міністр, не мають жодного процесуального статусу у будь-яких справах.