«Термін обіцяного початку вакцинації вже сплив». У НАБУ спростували заяву Степанова про спробу зриву кампанії зі щеплення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Розслідування Національного антикорупційного бюро щодо можливих зловживань під час закупівлі вакцин проти коронавірусу не може створити перешкоди для закупівель препаратів у постачальників, як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

«Сам факт початку розслідування не є доказом вини або ж підтвердженням вчинення злочину. І він жодним чином не може скласти перешкод для закупівель вакцин у постачальників, тим більше вже після спливу терміну обіцяного початку вакцинації», — розповіли в бюро.

Також у НАБУ уточнили, що підставою для початку розслідування стала заява генерального директора держпідприємства «Медзакупівлі», відомості з якої детективи були зобовʼязані і внесли до ЄРДР.

Як зазначається, детективи НАБУ перевірять наявність чи відсутність ознак складу кримінального правопорушення, про яке вказано у зверненні.

Окремо в бюро наголосили, що наразі детективи не здійснювали жодної слідчої дії, яка могла б бути розцінена, як перешкоджання діяльності щодо закупівлі вакцин для України, а також закликали дотичних до розслідування осіб та організацій не розголошувати інформацію, щоби не нашкодити інтересам держави.