У Великій Британії помер актор, який зіграв Дятлова в серіалі HBO «Чорнобиль»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Великій Британії помер актор, який зіграв Дятлова в серіалі HBO «Чорнобиль»

HBO

У Великій Британії помер актор Пол Ріттер. Він зіграв у серіалі «Чорнобиль» роль заступника головного інженера атомної електростанції Анатолія Дятлова, визнаного винним в аварії ЧАЕС.

Про це повідомляє The Guardian.

Причиною смерті став рак головного мозку. Ріттер також відомий ролями у фільмах «Гаррі Поттер і Напівкровний принц» і «Агент 007: Квант милосердя». Широку популярність у Великій Британії актор отримав завдяки телесеріалу «Вечеря в пʼятницю ввечері».

В американсько-британському серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Юган Ренк. Знімали картину на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки проходили також і в Україні. Премʼєра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року. Він складається з пʼяти епізодів.

Дятлов працював на Чорнобильській АЕС з 1973 року. Саме під час випробувань реактора під його керівництвом 26 квітня 1986 року сталася аварія. Разом з директором ЧАЕС Віктором Брюхановим і головним інженером Миколою Фоміним був визнаний винним в аварії та засуджений до 10 років увʼязнення. Дятлов помер в 1995 році.