Зеленський назвав вступ до НАТО «єдиним способом» закінчити війну на Донбасі. У Кремлі вже відреагували

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський вважає, що вступ України в НАТО завершить війну на Донбасі.

Про це він заявив під час розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектора, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО — це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», — сказав Зеленський.

Водночас у Кремлі вже прокоментували такі заяви Зеленського. Там вважають, що вступ України в НАТО лише погіршить ситуацію на Донбасі.

«Глибоко сумніваємося в тому, що це допоможе якось Україні впоратися зі своєю внутрішньою проблемою. З нашої точки зору, це ще більше погіршить ситуацію», — сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, Україна не може абстрагуватися від громадської думки жителів окупованого Донбасу.

  • Північноатлантичний альянс (НАТО) запевняє Україну у своїй підтримці на фоні кроків Росії, що можуть призвести до ескалації ситуації в Україні. У штаб-квартирі НАТО заявили, що «пильно стежать за ситуацією». Там додали, що «дестабілізаційні заходи з боку Росії» підривають усі зусилля щодо деескалації ситуації в рамках перемирʼя, яке почало діяти в липні 2020 року.
  • З кінця березня в соцмережах публікували численні відео з російською технікою, яка нібито рухається до кордонів України. 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія нагромаджує біля кордонів України озброєння і сили, а бойовики продовжують провокувати на активну війну.
  • За даними української розвідки, Росія планує провокації, щоб викликати у відповідь вогонь українських військ на лінії зіткнення на Донбасі, а потім зайти своїми регулярними силами на підконтрольні бойовикам «ЛДНР» території під виглядом миротворців.
  • Тим часом президент Володимир Зеленський запевнив, що українська армія готова до будь-яких провокацій на Донбасі, зокрема й за участі російських військ.