США запровадили нові санкції проти Туреччини за військові контракти з Росією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США запровадили нові санкції проти Туреччини за військові контракти з Росією

Julien Mattia / NurPhoto via Getty Images

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Туреччини за військові угоди з Росією.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Обмеження запроваджені проти Управління оборонної промисловості (SSB) Туреччини. Згідно з Федеральним реєстром США, держсекретар Ентоні Блінкен дійшов висновку, що SSB кілька років тому «провело істотну транзакцію» з Росією. Тепер главі SSB Ісмаїлу Деміру та ще трьом керівникам забороняється видавати візи, їхні активи на території Штатів заморожуються, а американцям забороняється вести з ними справи.

Також у рамках санкцій проти SSB запроваджується заборона на експорт американської продукції. Крім того, забороняється видавати SSB кредити більш ніж на $10 мільйонів.

  • У середині грудня минулого року Державний департамент США запровадив санкції проти турецького Управління оборонної промисловості за придбання російських ракетних комплексів С-400.
  • У лютому 2019 року в Білому домі заявили, що США не продаватимуть Туреччині систему Patriot, якщо влада цієї країни продовжить наполягати на одночасній закупівлі у Росії С-400. Така угода суперечитиме санкційному закону «Про протидію противникам Америки» (CAATSA).
  • Ердоган обговорював американську та російську угоди з Трампом. У грудні 2018 року турецькі джерела повідомляли, що Трамп пообіцяв Ердогану, що не буде проблем із контрактом на американські Patriot замість російських С-400.