США підготували пакет санкцій проти Туреччини за купівлю C-400

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Сполучені Штати Америки підготували пакет санкцій проти Туреччини за придбання російського зенітно-ракетного комплексу С-400. Про це повідомляє Bloomberg.

«Команда президента Дональда Трампа визначилася з пакетом санкцій, щоб покарати Туреччину за придбання російських С-400. Тепер їх повинен схвалити американський лідер», — йдеться в повідомленні.

У чому саме полягатимуть санкції, журналісти не знають. Однак відомо, що в Білому домі є три різні пакети. Вони будуть оголошені ближче до кінця тижня.

«План було розроблено після багатоденних обговорень між чиновниками і працівниками оборонного відомства. Представник Державного департаменту відмовився давати коментарі», — підкреслюється в повідомленні.

Що сталося?

14 липня до Туреччини прибув сьомий літак з компонентами російської системи ЗРК С-400. Він приземлився в авіабазі «Мюртед».

Туреччина стала першою країною НАТО, яка купила С-400. Інцидент дозволяє використовувати проти неї закон CAATSA, який діє від 2017 року.

Покупка стала причиною розбіжностей зі США, які передали Туреччині винищувачі F-35. Анкарі поставили ультиматум: або купівля ЗРК у Росії, або літаки.