Вночі: Україна взяла ще два «золота» на Європейських іграх, мером Стамбула знову обрали опозиціонера, а США атакували ракетні системи Ірану

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: Україна взяла ще два «золота» на Європейських іграх, мером Стамбула знову обрали опозиціонера, а США атакували ракетні системи Ірану

Facebook / НОК України

Україна взяла ще два золота на Європейських іграх у Мінську

Українські спортсмени здобули ще п’ять нагород у легкій атлетиці, змагання з якої відбулися наприкінці третього дня на ІІ Європейських іграх у Мінську. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Збірна України на естафеті 4 х 400 виборола «золото» в забігу в своїй групі, показавши найкращий результат серед усіх учасників. Збірна Чехії взяла «срібло», а Словенія — «бронзу».

Ще одне «золото» українці здобули у змішаній комбінованій естафеті (800 м — 600 м — 400м — 200 м). Квартет у складі Євгена Гуцола, Ольги Ляхової, Олексія Позднякова і Яни Качур подолав дистанцію за 4:25.02.

«Срібло» Україні принесла також Ганна Плотіцина в забігу на 110 метрів із барʼєрами. Її результат — 13,14 сек. А стрибуни у висоту Богдан Бондаренко та в довжину Марина Бех здобули «бронзи» у своїх видах.

ЦВК не допустила до участі в виборах нардепів Парасюка та Корнацького

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації та не допустила до участі в виборах до Верхоної Ради народних депутатів Володимира Парасюка та Аркадія Корнацького.

Про це повідомила Громадянська мережа «Опора» у Facebook.

Причина — невідповідність поданих документів вимогам законодавства.

У Празі вимагали відставки премʼєра понад 200 тис. людей

У столиці Чехії Празі 250 тис. людей вийшли на черговий мітинг, вимагаючи відставки премʼєр-міністра Андрея Бабіша. Як повідомляє BBC, це найбільший протест за останній час.

Протестувальники вважають премʼєра Чехії Андрея Бабіша причетним до фінансових махінацій.

За даними поліції, у демонстрації брали участь 200 тис. людей, а за інформацією мобільного оператора T-mobile —258 тис. Акція відбулася мирно.

На повторних виборах у Стамбулі переміг опозиціонер

У Туреччині опозиційний кандидат Екрем Імамоглу переміг на виборах мера Стамбула. Кандидат від владної «Партії справедливості та розвитку» Біна Їлдирим визнав поразку та привітав свого суперника з перемогою.

Як пише «Радіо Свобода» з посиланням на місцеві ЗМІ, Імамоглу набрав 53,6% голосів після обробки 95% бюлетенів.

Це були повторні вибори мера Стамбула. 31 березня також переміг Імамоглу, але з невеликим відривом — він обійшов Біна Їлдірима всього на кілька тисяч голосів. Їх вирішили провести знову, оскільки партія влади заявила про фальсифікації.

США атакували ракетні системи Ірану

Президент США Дональд Трамп схвалив проведення кібератаки на компʼютерні системи Ірану з управління запуском ракет після того, як Тегеран збив американський безпілотник.

Про це пише The Washington Post із посиланням на власні джерела.

Кібератака нібито була здійснена в ніч на 21 червня та порушила роботу іранських систем. Удар по Корпусу вартових ісламської революції координувався Центральним командуванням США.

Операція зашкодила військовим системам командування та управління Ірану. Внаслідок неї ніхто не загинув та не постраждав серед цивільного населення. Як сказав Трамп, «таке могло б статися у разі завдання звичайного удару».