Хакерський злив даних з Facebook: у відкритому доступі опинився номер телефону засновника компанії Цукерберга

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Хакерський злив даних з Facebook: у відкритому доступі опинився номер телефону засновника компанії Цукерберга

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Номер телефону засновника компанії Facebook Марка Цукерберга потрапив у мережу разом із особистими даними ще 533 мільйонів користувачів платформи.

Про це повідомляє таблоїдна газета New York Post з посиланням на експерта з безпеки Дейва Волкера.

«Іронія полягає в тому, що, на жаль, у список «злитих» контактів потрапив і Марк Цукерберг. Якщо журналісти щосили намагаються отримати коментар від Facebook, може, вам просто зателефонувати йому?» — написав Волкер у Twitter й опублікував скріншот з імʼям Цукерберга та його номером телефону, який частково приховав.

Нагадаємо, що напередодні невідомий виклав у відкритий доступ на хакерському форумі дані щонайменше 533 млн користувачів Facebook. Зловмисник оприлюднив телефонні номери, ідентифікатори Facebook, повні імена користувачів, місця та дати народження, біографічні дані, а в деяких випадках навіть адреси електронної пошти.

Хакеру вдалося отримати дані через уразливість, яку компанія виправила ще у 2019 році. Загалом у відкритому доступі опинилася особиста інформація користувачів зі 106 країн світу, зокрема 32 мільйони записів про користувачів зі США, 11 мільйонів — з Британії та 6 млн — з Індії.