«Темні часи скінчаться». Папа Франциск звернувся до вірян з нагоди Великодня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Темні часи скінчаться». Папа Франциск звернувся до вірян з нагоди Великодня

Catholic Church England and Wales / Flickr

Папа Римський Франциск у великодньому зверненні до вірян висловив надію, що «темні часи пандемії скінчаться».

Про це повідомляє Reuters.

Під час великодньої всеношної Папа Римський звернувся до близько 200 людей в базиліці Святого Петра, які перебували в масках та дотримувалися дистанції, додавши, що люди зможуть знову відкрити «благодать повсякденного життя».

«У ці похмурі місяці пандемії дослухаймось Господа, який пропонує нам почати все спочатку і ніколи не втрачати надії», — сказав Франциск. За його словами, люди сьогодні повинні дбати про тих, хто найбільше цього потребує. «Бог пропонує нам долати перешкоди, позбавлятися забобонів і зближатися з навколишніми кожного дня, аби заново відкрити для себе благодать повсякденного життя», — сказав Папа Римський.

  • Італія ввела суворий триденний локдаун з 3 до 5 квітня включно на період великодніх свят, щоб спробувати запобігти сплеску захворювання на коронавірус.
  • Папа Римський Франциск заявив під час служби на Вербну неділю у Ватикані, що пандемію коронавірусу використовує диявол у своїх цілях. Зазвичай це богослужіння, що передує Великодню, збирає десятки тисяч людей, однак цього разу понтифік виступав перед майже порожньою залою базиліки Святого Петра.