В Італії почався великодній локдаун

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Італії почався великодній локдаун

Matteo Raimondi / Unsplash

Італія ввела суворий триденний локдаун з 3 до 5 квітня включно на період великодніх свят, щоб спробувати запобігти сплеску захворювання на коронавірус. Про це повідомляє BBC.

Усі регіони наразі перебувають у «червоній» зоні — з найвищим рівнем обмежень. Виходити з дому без крайньої на те необхідності заборонено, проте у гості на пасхальну трапезу можна запросити двох людей. Церкви залишаються відкритими, але парафіянам пропонують відвідувати служби у власних регіонах і не їздити для цього в інші.

Італійський уряд також додатково вивів на вулиці 70 тисяч працівників поліції, які будуть стежити за дотриманням карантину.

Після святкових вихідних у різних регіонах залишатимуться обмеження або «помаранчевої» зони, або «червоної» (до кінця квітня).

Зазначимо, що другий рік поспіль Папа Франциск виступить зі своїм великоднім посланням на порожній площі Святого Петра.

  • Італія стала першою країною заходу, яка постраждала від пандемії. У країні від коронавірусу померло 110 328 людей, а захворіло 3,6 мільйона. Зараз же в Італії третя хвиля захворювань і другий Великдень в умовах ізоляції.
  • Надзвичайний стан у країні продовжили до 30 квітня. Режим НС дає широкі повноваження як національному уряду, так і регіональній владі. Всі основні рішення, повʼязані з пандемією, ухвалюються урядом Італії без затвердження в парламенті. Регіональній владі дозволено вводити місцеві обмеження. Уперше режим надзвичайного стану уряд Італії запровадив 31 січня 2020 року — коли пандемія тільки набирала обертів.