У Флориді оголосили надзвичайний стан через резервуар з хімікатами — вони можуть опинитися в затоці Тампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Флориді оголосили надзвичайний стан через резервуар з хімікатами — вони можуть опинитися в затоці Тампа

Губернатор Флориди Рон де Сантіс

Gage Skidmore / Flickr

Губернатор Флориди Рон де Сантіс оголосив надзвичайний стан у штаті через загрозу прориву резервуару з хімікатами, які можуть потрапити в затоку Тампа.

Про це повідомляє BBC.

Йдеться про витік з резервуара з відходами на території колишнього фосфатного підприємства. Зазначають, що в разі утворення в резервуарі пролому в затоку Тампа може вилитися близько 3,6 млн кубометрів токсичних відходів. Це призведе до екологічної катастрофи.

В окрузі Манат, де розташований резервуар, віддали розпорядження про евакуацію жителів і працівників підприємств, розташованих поруч з ним. Усього в цій зоні налічують близько 316 будинків.

  • У штаті Флорида в окрузі Пінеллас компʼютерний хакер отримав доступ до водопровідної системи міста і спробував завантажити небезпечну кількість хімічної речовини.
  • Наприкінці травня минулого року в Росії внаслідок аварії на ТЕЦ-3 у Норильську, яка належить «Норнікелю», стався розлив 21 тисячі тонн дизпального. Воно потрапило в річки Далдикан та Амбарна, а звідти в озеро Пясіне. Екологи заявили про найбільшу в російській Арктиці екологічну катастрофу. Президент Путін згодом запровадив надзвичайний режим. Збитки оцінили у $2 млрд.