Капітолій закрили на вхід і вихід. Водій намагався на авто протаранити вʼїзд, він та поліцейський померли

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Капітолій, де розташований Конгрес США, закрили на вхід і вихід через «загрозу безпеці». Про це повідомляють CNN і Reuters.

Попередження про це співробітникам розіслала служба безпеки, повідомила кореспондент CBS Кетрін Вотсон у Twitter. Також на території через гучномовець людям рекомендували триматися подалі від дверей і вікон. Журналісти повідомляли, що біля будівлі приземлився вертоліт.

Згодом у пресслужбі поліції Капітолія повідомили, що невідомий на автомобілі протаранив ворота в північній частині комплексу та вʼїхав у двох правоохоронців. Після того він вийшов з авто та розмахував ножем.

Один з правоохоронці вистрілив у нього у відповідь. Зломисника одразу затримали.

Унаслідок інциденту постраждали три особи — зловмисник і двоє поліцейських. Їх усіх доставили в лікарню. Мотиви затриманого поки невідомі.

Пізніше стало відомо, що нападник і один з поліцейських померли.

На відео, яке поширюють у соцмережах, видно чималу кількість правоохоронців поблизу Капітолію.

  • Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні сталися заворушення. У той день Конгрес зібрався, щоб затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Дональд Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що у нього вкрали вибори, але знову не надав жодних доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. Унаслідок інциденту загинули пʼятеро людей, зокрема один працівник поліції. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.