Заступник Кличка обурений діями Академії меднаук. У пік пандемії там погодилися прийняти лише 10 COVID-хворих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник мера Києва Микола Поворозник заявив, що інститути Національної академії медичних наук за вісім місяців так і не підготувалися до прийому хворих на коронавірус.

За його словами, столична влада просила НАМН про допомогу ще восени 2020 року, і ось сьогодні там погодилися прийняти лише 10 хворих.

«Я обіцяв, що буду інформувати всіх про «спільні» зусилля в боротьбі з пандемією [...]. Інститути Національної академії медичних наук — це про високоспеціалізовану медичну допомогу хворим і наукову роботу [...]. Вісім місяців у них було для того, щоб підготувати установи і виділити місця для лікування хворих. Через вісім місяців отримуємо згоду на прийом 10 хворих», — написав він у Facebook.

Усіх десятьох хворих привезли в Інститут фтизіатрії і пульмонології (вулиця Миколи Амосова, 10), але там прийняли лише чотирьох. За словами Поворозника, шість хворих чекали своєї черги в автомобілях швидкої допомоги біля лікарні, поки в швидких не закінчився кисень. Пысля цього їх оперативно перенаправили в комунальні заклади охорони здоровʼя.