Мер Кличко: Лікарні «Укрзалізниці» нарешті почали приймати хворих на ковід. Але не в обіцяній кількості

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Кличко: Лікарні «Укрзалізниці» нарешті почали приймати хворих на ковід. Але не в обіцяній кількості

Юлія Вебер / «Бабель»

Три відомчі лікарні «Укрзалізниці», які 24 березня відмовились приймати пацієнтів із коронавірусом, почали це робити — але не в тій кількості, в якій обіцяли. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив у Telegram.

Він зазначив, що ці лікарні — резервні. Щодо інших відомчих медзакладів, де є і вільні ліжка, і медперсонал, там досі не приймають хворих на COVID-19 киян. Проте Кличко не уточнив, про лікарні яких саме відомств йдеться.

Нагадаємо, 24 березня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив, що лікарні УЗ, у яких є договори із Національною службою здоровʼя, не прийняли пацієнтів із коронавірусом. Зокрема, йшлося про лікарні № 1, № 2 та № 3. Того дня вони мали прийняти по 50 пацієнтів, але насправді в лікарні № 1 для цього виділили 6 ліжок, у третій — 120 (і з них зайнято 16), а лікарня № 2 взагалі не надає даних. Після заяви Степанова представники компанії запевнили, що з керівниками лікарень провели роз’яснювальну роботу й у майбутньому подібних інцидентів не буде. Зазначимо, що Нацслужба здоровʼя з листопада виділила лікарням «Укрзалізниці» 60 мільйонів гривень на лікування пацієнтів із коронавірусом.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко 29 березня заявив, що НСЗУ почала перевірку цих лікарень — де кошти і чому не приймають пацієнтів.