Міністр Степанов: У західних областях покращується ситуація з коронавірусом, у Києві — навпаки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Степанов: У західних областях покращується ситуація з коронавірусом, у Києві — навпаки

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У трьох «червоних» західних областях — Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій — стабілізується ситуація з коронавірусом. Водночас у Києві навпаки — найгірша по країні. Про це міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив на засіданні уряду.

Як приклад покращення він навів Івано-Франківську область, де заповненість ліжок із киснем становить 43%, а динаміка рівня шпиталізації майже мінус 16% (порівнюють з минулим тижнем).

Найнапруженіша у країні ситуація із завантаженістю ліжок з киснем у Києві — цей показник становить 85,8%. Перед цим глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що карантин у Києві можуть посилити 2 квітня (пʼятниця), якщо Національна академія медичних наук не надасть додаткові ліжка для пацієнтів з коронавірусом. Ідеться про припинення роботи дитсадків і навчання учнів 1—4 класів, а також про зупинку громадського транспорту.

Також напружена ситуація залишається в Одеській, Житомирській та Київській областях. Щодо інших регіонів, то в «помаранчевій» Хмельницькій області досить напружена ситуація — імовірно, найближчими днями вона опиниться в «червоній» карантинній зоні.

Міністр Степанов спрогнозував зростання кількості хворих протягом щонайменше двох тижнів. Загалом у країні 76 684 ліжка для пацієнтів із коронавірусом, зайнята більшість — 45 750 ліжок. У «червоній» зоні наразі перебуває Київ і 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська.