Лукашенко доручив створити білоруську вакцину проти коронавірусу. План — до 2023 року

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко доручив створити білоруську вакцину проти коронавірусу. План — до 2023 року

Гонтар Володимир / УНИАН

У Білорусі планують створити власну вакцину проти коронавірусу. Розробкою займуться Міністерство охорони здоровʼя та Національна академія наук — з 2021 по 2023 рік.

Відповідне розпорядження підписав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляється на його сайті.

У розпорядженні вказано, що вакцину розроблять Республіканський науково-практичний центр епідеміології та мікробіології, Інститут біофізики і клітинної інженерії Національної академії наук, Білоруський державний медуніверситет і Гомельський державний медуніверситет.

Про запуск білоруської вакцини Лукашенко розповідав в лютому під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. Тоді він повідомляв, що виробництво планують почати у березні.

  • У грудні до Білорусі прибула перша партія російського препарату від коронавірусу «Супутник V», у країні тоді оголосили про початок вакцинації. Перед тим, ще у вересні, її випробував на собі премʼєр-міністр країни.
  • Білорусь стала першою закордонною державою, яка офіційно зареєструвала «Супутник V». У лютому країна отримала технологію виробництва російської вакцини і запустила власне. Але перша партія стала пробною.