Кравчук на наступному засіданні ТКГ пропонуватиме ввести «великоднє перемир’я» на Донбасі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кравчук на наступному засіданні ТКГ пропонуватиме ввести «великоднє перемир’я» на Донбасі

58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського / Facebook

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук пропонуватиме оголосити на Донбасі «великоднє перемир’я». Це питання порушать на засіданні ТКГ 14 квітня.

Про це Кравчук розповів в ефірі каналу «Україна 24».

«У нас буде засідання 14 квітня, і ми це питання порушимо, як годиться. Тому що на Великдень люди будуть більше ходити на могили, рухатися по території, тому потрібно думати про розмінування і контроль», — зазначив він.

За його словами, таке перемир’я буде тимчасовим. Кравчук пояснив, що політичні та безпекові питання можуть вирішуватися винятково після дотримання режиму припинення вогню.

Росія у Тристоронній контактній групі відмовилася підтримати пропозицію голови української делегації Леоніда Кравчука про запровадження з 1 квітня на Донбасі повного та всеосяжного припинення вогню.

  • Нагадаємо, 26 березня бойовики на Донбасі обстріляли з мінометів українські позиції неподалік Шумів, унаслідок чого четверо бійців ЗСУ загинули. У штабі ООС заявили, що українські військові завдали удару у відповідь. За даними джерел «Бабеля», українські військові перевіряли власні мінні поля. Їх помітили бойовики та відкрили вогонь.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що через вбивство українських військових найближчим часом проведе розмови з усіма лідерами «нормандської четвірки». У Кремлі заявили, що Путін поки не планує розмову із Зеленським.