Зеленський через вбивство чотирьох військових на Донбасі поговорить з усіма лідерами «нормандської четвірки»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський через вбивство чотирьох військових на Донбасі поговорить з усіма лідерами «нормандської четвірки»

Пресслужба президента України

Президент України Володимир Зеленський через вбивство чотирьох військових неподалік Шумів (Донецька область) найближчим часом проведе розмови з усіма лідерами «нормандської четвірки». Про це він написав у Facebook.

«За моїм дорученням начальник Генерального штабу України негайно вилетів на місце події для всебічного з’ясування всіх обставин справи. Представникам України у Тристоронній контактній групі доручено ініціювати невідкладне проведення позачергового засідання безпекової підгрупи, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів «нормандського формату». Найближчим часом я проведу розмови з усіма лідерами «нормандської четвірки», — заявив Зеленський.

Президент наголосив, що від початку 2021 року спостерігається наростання ескалації — особливо вона помітна на тлі перших місяців режиму припинення вогню.

Зеленський підкреслив, що подальший рух у виконанні всіх інших домовленостей та вирішення ситуації на сході України неможливі під звуки пострілів та вибухів.

Нагадаємо, 26 березня бойовики на Донбасі обстріляли з мінометів українські позиції неподалік Шумів, унаслідок чого четверо бійців ЗСУ загинули. У штабі ООС заявили, що українські військові завдали удару у відповідь. За даними джерел «Бабеля», українські військові перевіряли власні мінні поля. Їх помітили бойовики та відкрили вогонь. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що обстріл стався після ротації українських військ.

Окремо на вбивство військових відреагувала і фракція партії «Слуга народу» — там закликали парламент оцінити порушення перемирʼя, а світову спільноту — відреагувати на агресію Російської Федерації.