На Донбасі підірвалися троє військових. Зеленський вимагає негайного розслідування, на доповідь чекає за добу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Біля селища Новолуганське (Донецька область) підірвалися троє українських військових.

Про це повідомляється на сторінці Операції обʼєднаних сил у Facebook.

«Сьогодні, 14 лютого, неподалік населеного пункту Новолуганське, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», під час переміщення на позиції внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців зі складу Обʼєднаних сил», — йдеться у повідомленні.

Також у штабі ООС зазначили, що на місці події зараз працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку, які зʼясовують всі обставини трагедії.

В Офісі президента України назвали прізвища загиблих військових — капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат Вʼячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

На місці трагедії за дорученням Володимира Зеленського вже перебуває заступник керівника ОП Роман Машовець.

Окрім цього, президент доручив Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових, на доповідь чекає в понеділок, 15 лютого.

«Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню — і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в «Борисполі», — заявив Зеленський та висловив співчуття рідним і близьким бійців.