Кличко за рік заробив 517 тисяч гривень. Він оприлюднив декларацію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко за 2020 рік заробив 517 тисяч гривень.

Відповідну інформацію він вказав у своїй декларації.

Кличко задекларував три квартири в Києві, земельну ділянку та будинок для відпочинку в Київській області (оцінений у 3,62 мільйона гривень), який записаний на його дружину Наталію Єгорову.

Мер також вказав, що володіє мотоциклом Puncher 8.125-4 і автопричіпом, коштовними годинниками та ювелірними виробами (Franck Muller, Mont Blanc, Hublot, Tiffany тощо). На дружину записаний автомобіль Land Rover Discovery.

Кличко зберігає готівкою $24 тисяч і €25 тисяч. На рахунках 226 тисяч гривень, €667 тисяч і $214 тисяч. Також мер зазначив, що дав у борг третім особам €7,3 мільйона і $277 тисяч.

Заробіток дружини за минулий рік становив 500 тисяч гривень (продаж Toyota Sequoia 2014 року).

  • Свої декларації вже оприлюднили Петро Порошенко, міністри Аваков, Степанов і Шкарлет, а також голова Офісу президента Єрмак, спікер Ради Разумков, відсторонений голова КСУ Тупицький і низка інших посадовців.
  • Володимир Зеленський 31 березня оприлюднив свою декларацію за 2020 рік — доходи президентської родини становили майже 24 мільйони гривень. З них майже 13,5 мільйона родина отримала від продажу нерухомого майна та землі в Іванковичах. Президент також вніс до декларації держдачу (на правах користування) і вказав у видатках гроші на памʼятник першому космонавту Каденюку.