Єрмак оприлюднив декларацію. Його дохід становив близько пів мільйона, майже все заробив в ОП

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Єрмак оприлюднив декларацію. Його дохід становив близько пів мільйона, майже все заробив в ОП

Ковальчук Віктор / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак за 2020 рік задекларував понад 475 тисяч гривень доходів.

Про це свідчить його декларація, оприлюднена на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зарплата глави ОП становила 444,5 тисячі гривень. Решта доходів — зарплата, отримана у двох компаніях (17 тисяч гривень). Ще 5 тисяч гривень він отримав від відчуження цінних паперів і майже 9 тисяч — як страхові виплати.

Єрмак зберігає на банківських рахунках і в готівці понад 226 тисяч гривень, 153 тисячі доларів та 50 тисяч євро. Крім того, він вказав понад 1,3 мільйона гривень коштів, позичених компанії «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп», і заборгованість цієї компанії за двома договорами у розмірі понад 8,3 мільйона гривень.

На кінець 2020 року у Єрмака був залишок кредиту — понад 2,6 мільйона гривень, який взяв у 2006 році для придбання квартири.

У його власності квартира площею 107,8 кв. м (придбана у 2005 році) й авто Mercedes-Benz 2019 року випуску (придбане у березні торік).

Єрмак також вказав, що володіє переданими в управління корпоративними правами у кількох компаніях — «Міжнародна правнича компанія» (50%), «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп» (49%), «Міжнародна фармацевтична група» (50%), «Ер Пі Ай» (100%) та «Інтерпромфінанс-Безпека» (50%). Також він є кінцевим бенефіціаром асоціації «Українсько-грузинське співробітництво у сфері іноземного інвестування».

  • Президент Володимир Зеленський 31 березня теж оприлюднив свою декларацію за 2020 рік — доходи президентської родини становили майже 24 мільйони гривень. З них майже 13,5 мільйона родина отримала від продажу нерухомого майна та землі в Іванковичах. Президент також вніс до декларації держдачу (на правах користування) та вказав у видатках гроші на памʼятник першому космонавту Каденюку.
  • Зазначимо, 31 березня — останній день подачі щорічних декларацій у НАЗК. Свої вже оприлюднили деякі високопосадовці, зокрема міністри Аваков, Степанов і Шкарлет, а також відсторонений глава КСУ Тупицький.