У Римі затримані російський офіцер і капітан ВМС Італії. Їх звинувачують у шпигунстві на користь Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Римі затримані російський офіцер і капітан ВМС Італії. Їх звинувачують у шпигунстві на користь Росії

У Римі за підозрою у шпигунстві для Росії затримали акредитованого при посольстві РФ офіцера російської армії та капітана ВМС Італії.

Про це пише Reuters.

Італійського військового затримали, коли він передавав росіянинові секретний документ в обмін на гроші. Зустріч капітана італійського фрегата з російським офіцером відбулася ввечері у вівторок.

«Обидва звинувачуються в серйозних злочинах, повʼязаних зі шпигунством і державною безпекою», — заявили в поліції. Італійського військового взяли під варту. Статус росіянина ще зʼясовується.

Водночас газета Corriere della Sera повідомляє, що у звʼязку зі статусом росіянина арештувати його не можна, тому він буде депортований з країни. Також газета стверджує, що росіянин збирав секретну інформацію не тільки про Італію, але й про НАТО.

Пізніше голова МЗС Італії Луїджі ді Майо повідомив у Facebook, що з країни висилають двох російських офіційних осіб.

«Послу Росії в Італії у Міністерстві закордонних справ передали рішучий протест італійського уряду і повідомили про негайну висилку двох російських офіційних осіб, причетних до цієї дуже серйозної справи. Я дякую нашій розвідці і всьому державному апарату, який щодня працює на безпеку нашої країни», — написав ді Майо.