Мільярдер Айзекман назвав свою команду для польоту на кораблі SpaceX. Це буде перший екіпаж без професійного космонавта

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Американський мільярдер Джаред Айзекман оголосив імена ще двох космічних туристів, з якими він полетить на кораблі компанії Ілона Маска SpaceX. Це буде перший повністю комерційний екіпаж.

Про це повідомляє The New York Times.

Айзекман оплатив SpaceX триденний політ у космос для себе і ще трьох людей, які увійшли до його команди. У рамках цієї кампанії мільярдер хоче зібрати $200 млн на боротьбу з дитячими онкологічними захворюваннями, які пожертвує лікарні St. Jude Childrenʼs Research Hospital у Мемфісі (штат Тенессі).

Одного з учасників місії мільярдер оголосив раніше — це колишня пацієнтка цієї лікарні, 29-річна Хейлі Арсено, яка тепер працює там асистентом лікаря. Вона стане першою людиною, яка поборола рак і побувала у космосі. Також вона буде першою людиною з протезом і наймолодшим американцем, який коли-небудь побував на орбіті Землі.

Двома іншими членами екіпажу стануть професор коледжу з Аризони 51-річна Сіан Проктор та 41-річний інженер корпорації Lockheed Martin Крістофер Семброскі зі штату Вашингтон.

Екіпаж може стати першим, який полетить у космос без професійного космонавта. Запуск спочатку був запланований на жовтень, але може відбутися і раніше — вже 15 вересня.