SpaceX планує до кінця року вивести на орбіту корабель з першим у світі повністю комерційним екіпажем

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
SpaceX планує до кінця року вивести на орбіту корабель з першим у світі повністю комерційним екіпажем

NASA Kennedy / Flickr

Компанія SpaceX планує до кінця року відправити на орбіту корабель Crew Dragon «із першим у світі повністю комерційним екіпажем».

Про це йдеться в повідомленні компанії.

У рамках місії, яка отримала назву Inspiration 4, одним з чотирьох учасників польоту буде засновник компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман. Він збирається пожертвувати інші три місця людям, чиї імена оголосять до кінця місяця.

Повідомляється, що підприємець повністю оплатив місію, проте її вартість не розголошується. Айзекман має намір використати політ у космос, щоб зібрати $200 мільйонів пожертвувань для дитячої лікарні St. Jude Childrenʼs Research Hospital у Мемфісі (штат Теннессі). Вона спеціалізується на лікуванні дитячих захворювань, зокрема онкологічних. Членом екіпажу може стати будь-хто, хто зробить найбільшу пожертву для дитячої лікарні.

Засновник SpaceX Ілон Маск повідомив, що політ триватиме від двох до чотирьох днів. «Це важлива віха на шляху до відкриття доступу в космос для всіх», — сказав він на пресконференції. Перед польотом всі члени екіпажу місії повинні пройти ретельну підготовку в компанії SpaceX.