Київські маршрутники відклали подорожчання проїзду і спробують домовитися з владою

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Київські маршрутники відклали подорожчання проїзду і спробують домовитися з владою

Wikipedia

Маршрутники у Києві вирішили відкласти подорожчання вартості проїзду до 3 квітня.

Про це у коментарі Інтерфаксу розповів глава Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

«Подорожчання відтерміноване попередньо до суботи! На цьому тижні буде робоча зустріч приватних перевізників з представниками КМДА, ми спробуємо спільно виробити низку дієвих антикризових заходів, які дозволять не допустити банкрутство перевізників або погіршення якості обслуговування пасажирів», — пояснив він.

За його словами, рішення КМДА про збільшення кількості можливих пасажирів у транспорті дозволило покращити провізну спроможність. Це зменшить збитки, але не окупить витрати маршрутників на перевезення.

  • Раніше в Асоціації перевізників Києва та Київської області заявили, що планують просити столичну владу заборонити їм працювати, оскільки запроваджені через локдаун обмеження не дають змоги покрити витрати на перевезення пасажирів.
  • Мер міста Віталій Кличко заявив, що прохання Асоціації перевізників Києва та Київської області є маніпуляцією. Він пояснив, що весь громадський транспорт є дотаційним. За словами Кличка, нині 100% тролейбусів, трамваїв та автобусів перебуває на маршрутах, тому громадяни мають користуватися громадським транспортом лише у разі крайньої потреби, щоб ті, хто працює у сфері критичної інфраструктури, могли доїхати на роботу.