«Возити по 11 пасажирів — дуже збитково». Маршрутники просять столичну владу заборонити їм працювати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Возити по 11 пасажирів — дуже збитково». Маршрутники просять столичну владу заборонити їм працювати

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити столичну владу заборонити їх роботу, оскільки запроваджені через локдаун обмеження не дозволяють здійснювати перевезення повною мірою.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Возити по 11 пасажирів — дуже збитково для нас. На нас також масово складаються протоколи по 17 тис. грн штрафу, водії не можуть виганяти пасажирів і мають постійно вступати з ними в конфлікт при спробі зайти до салону. Водії самовільно починають повертатися в парки, щоб їх не штрафували», — сказав глава асоціації Ігор Мойсеєнко.

Він також заявив, що вже в цю суботу приблизно 30—40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду з 8 до 10 грн. Але і в цьому випадку робота з 11 пасажирами в салоні для маршрутних перевізників не покриє витрат на паливо, не кажучи вже про зарплати водіям та амортизацію.

«Якщо ми просто стоїмо, ми зазнаємо збитків. Якщо ми працюємо, ці збитки ще більші... «Київпастрансу» простіше — їм виділяють мільярди гривень з міського бюджету, і вони можуть собі дозволити возити по два-три пасажири. У нас такої можливості немає, і ми хочемо, щоб нас офіційно зупинили. Тому що сьогодні київські водії маршруток отримали вже близько 100 протоколів по 17 тис. грн», — підкреслив Мойсеєнко.

  • У Києві з 20 березня ввели тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ і установи культури; кафе і бари зможуть працювати тільки на винос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.
  • Попри запровадження обмежень, столична влада не зупинятиме роботу громадського транспорту — наземного і метрополітену, але він працюватиме з суворим дотриманням санітарних норм.
  • У Києві можуть знову ввести спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті, якщо кількість хворих на коронавірус продовжить зростати.