Під час похорону президента Танзанії через тисняву загинули 45 людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Танзанії під час похорону президента Джона Магуфулі через тисняву загинули щонайменше 45 людей. Ще 37 отримали травми.

Про це пише The Nation.

Інцидент стався ще 21 березня. На місцевому стадіоні Ухуру відбулася публічна церемонія прощання з Магуфулі. Багато місцевих жителів намагалися туди потрапити через неофіційні входи на стадіон, унаслідок чого утворилася тиснява.

«Ці люди не були злочинцями. Вони пішли на стадіон, щоб висловити любов до свого померлого лідера, але через величезну кількість людей деякі з них стали нетерплячими та вирішили використовувати неофіційні точки входу, щоб потрапити на стадіон», — сказав командир спеціальної поліції Дар-ес-Салама Лазаро Мамбосаса.

За його словами, усі ті, хто отримав травми, почуваються добре і вже виписані з лікарень.

  • 17 березня віцепрезидент Танзанії в ефірі державного телебачення оголосила про смерть глави держави Джона Магуфулі, який з 27 лютого не зʼявлявся на публіці. За офіційною інформацією, він помер від хвороби серця, однак опозиція підозрює, що президент заразився коронавірусом і помер від ускладнень інфекції.
  • Танзанія — одна з небагатьох країн у світі, яка не публікує дані про випадки COVID-19. Востаннє вони їх оприлюднили у травні — тоді виявили близько 500 випадків захворювання і 20 смертей. Наступного місяця президент Джон Магуфулі оголосив Танзанію «вільною від коронавірусу». Однак ВООЗ попереджає про можливу приховану епідемію.
  • Раніше Міністерство охорони здоровʼя повідомляло, що Танзанія не планує закуповувати вакцини від COVID-19, а Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала її почати повідомляти про випадки коронавірусу і ділитися своїми даними. Остання інформація надходила від країни у травні 2020 року.