Президент Танзанії вже два тижні не з’являється на публіці, а влада відмовчується. Опозиція підозрює, що він серйозно хворий

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Президент Танзанії вже два тижні не з’являється на публіці, а влада відмовчується. Опозиція підозрює, що він серйозно хворий

Flickr / Jeannette Kagame

Президент Танзанії Джон Магуфулі вже два тижні не з’являється на публіці, а його соратники відмовчуються і відмовляються коментувати цю тему.

Про це пише Reuters.

У країні активно поширюються чутки про те, що Магуфулі заразився коронавірусом, хоча сам президент є відомим ковід-дисидентом і запевняв, що Танзанія перемогла коронавірус за допомогою молитви. Хоча країна ще з весни 2020 року не робить тестів.

Віцепрезидент наголосила, що ці чутки поширюються з-за кордону, але опозиція закликає владу публічно повідомити про стан здоров’я президента.

«Уряду важливо інформувати громадськість про стан здоровʼя президента, щоб зменшити побоювання. Здоровʼя президента не повинно бути секретом», — зазначив лідер опозиційної партії ACT-Wazalendo Зітто Кабве.

Також він закликав владу відпустити з в’язниці людей, яких арештували за запитання про здоров’я президента. Минулого тижня правоохоронці затримали чотирьох людей за нібито поширення неправдивої інформації про стан здоров’я Магуфулі.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала Танзанію почати повідомляти про випадки коронавірусу і ділитися своїми даними. Остання інформація надходила від країни у травні 2020-го.
  • Танзанія — одна з небагатьох країн у світі, яка не публікує дані про випадки COVID-19. Останній раз вони були оприлюднені у травні — тоді виявили близько 500 випадків захворювання і 20 смертей. Наступного місяця президент Джон Магуфулі оголосив Танзанію «вільною від коронавірусу». Проте ВООЗ попереджає про можливу приховану епідемію.