Верховний суд Ізраїлю розблокував розгляд позову ПриватБанку до Коломойського та Боголюбова

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Верховний суд Ізраїлю розблокував розгляд позову ПриватБанку до Коломойського та Боголюбова

Jaap Arriens / NurPhoto / Getty Images

Верховний суд Ізраїлю розблокував розгляд позову ПриватБанку до колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також до одного з найбільших банків Ізраїлю – Ізраїльського Банку Дисконт (ІБД).

Про це пише пресслужба ПриватБанку.

Позов було подано у грудні 2019 року. ПриватБанк звинувачує Коломойського та Боголюбова у привласненні $600 мільйонів, які були виведені через ІБД у період 2007—2011 років. На думку банку, колишні власники вивели ці кошти з ПриватБанку та розмістили на власних рахунках в ІБД. Натомість ізраїльський банк не заблокував ці транзакції.

Справу розглядає Окружний суд Тель-Авіва, який відхилив прохання ІБД відмовити у задоволенні позову або призупинити розгляд до ухвалення рішень по суті за позовами ПриватБанку в Англії та США. Після цього ІБД звернувся до Верховного суду Ізраїлю, який підтвердив попереднє рішення суду.

«ПриватБанк задоволений тим, що, відхиливши апеляційну скаргу ІБД, ізраїльський суд вкотре виніс рішення на його користь, чим визнав важливість розгляду позову банку без невиправданих зволікань і без привʼязки до інших справ за його позовами, що перебувають на вирішенні судів Англії та США й стосуються інших збитків, понесених ПриватБанком у звʼязку з іншими шахрайськими схемами, аніж ті, щодо яких було подано позов в Ізраїлі. Тепер ІБД зобов’язаний подати заперечення проти позову ПриватБанку, чого він досі намагався уникнути, і надати пояснення, що сталося з незаконно виведеними з ПриватБанку коштами у розмірі понад $600 мільйонів після їх перерахування на банківський рахунок в ІБД», — пояснили у ПриватБанку.