ПриватБанк подав новий позов на $5,5 мільярда проти Коломойського та Боголюбова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

ПриватБанк подав на Кіпрі новий позов розміром $5,5 мільярда проти його колишніх власників. Про це повідомляє пресслужба банку.

Позов подали, аби відшкодувати збитки у зв’язку зі схемами, «які мають усі ознаки шахрайства і відмивання коштів» та які, як вважає банк, були реалізовані його колишніми власниками — Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, одним із колишніх посадовців — Тимуром Новиковим та двома кіпрськими компаніями – PrimeCap (Cyprus) Limited та Duxton Holdings Limited.

Позов Банку стосується двох серій транзакцій, які, як стверджує банк, незаконно здійснили у період між 2013 та 2016 роками за вказівкою його колишніх власників. Транзакції передбачали сплату величезних сум компаніям, які належали або контролювалися Коломойським та Боголюбовим, відповідно до кредитних договорів.

Такі транзакції включали схему, за якою $2,34 мільярда направили кіпрській компанії, яка повʼязана із колишніми власниками банку — Duxton Holdings Limited — шляхом перерахування траншами по $30 мільйонів протягом чотирьох місяців у 2013 році.

  • Цей позов є складовою вимог ПриватБанку проти Коломойського та Боголюбова, що розглядаються в Англії, на Кіпрі, у США та Ізраїлі на загальну суму понад $10 мільярдів.