У Львові карантин продовжили до 12 квітня — дитсадки переходять у режим чергових груп

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Львові карантин продовжили до 12 квітня — дитсадки переходять у режим чергових груп

«Бабель»

У Львові у зв’язку з різким збільшенням кількості хворих на коронавірус та госпіталізацій комісія з надзвичайних ситуацій вирішила продовжити посилений карантин до 12 квітня. До цього він був до 28 березня.

Про це мер Львова Андрій Садовий повідомив у Facebook.

Разом з тим транспорт переходить в режим спецперевезень, а безкоштовний проїзд всіх пільгових категорій призупинено. Усі дитячі садки переходять у режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють, а школи продовжують навчання у дистанційному режимі.

Щодо непродуктових магазинів та будматеріалів, то вони працюють лише на винос, непродовольчі ринки, а також змішані ринки (продовольчої та непродовольчої групи товарів), повинні бути зачинені.

Відкриття літніх майданчиків відтермінували до 12 квітня, усі заклади харчування працюють лише на винос та адресну доставку.

Окрім цього, через порушення карантину у місті закрили:

  • «Епіцентр» на вулиці Богдана Хмельницького, 188;
  • «Єва» на проспекті Чорновола, 1;
  • «МакДональдз» — проспект Шевченка, 7;
  • «Братиська» на вулиці Січових Стрільців, 3;
  • «Гребуче Ябко» на вулиці Староєврейська, 20;
  • «Йокі» на вулиці Гнатюка, 12а;

У Львові за добу 29 березня виявили 502 нових випадки коронавірусу. Нагадаємо, що Львівська область перебуває у «червоній» карантинній зоні.

  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, характерна розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.