СБУ проводить обшуки у керівництва партії Медведчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ проводить обшуки у керівництва партії Медведчука

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України проводить обшуки в осіб, причетних до діяльності партії «Український вибір — Право народу», головою якої є нардеп від ОпЗЖ Віктор Медведчук.

Про це «Бабелю» повідомили в пресслужбі СБУ.

Спецслужба у вівторок нагрянула до керівництва й представників «Українського вибору». Всього провели 20 обшуків. Заходи здійснюються для «документування протиправної діяльності вказаних осіб».

Обшуки відбувались у більш ніж 10 регіонах країни. Вилучені докази додали до матеріалів справи. СБУ перевіряє підозрюваних на сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в Криму та у Севастополі.

  • 25 березня СБУ провела обшуки у Дніпрі та Києві в рамках розслідування дій представників «Українського вибору» та їхньої можливої ​​участі в анексії Криму Росією. В СБУ стверджують, що УВ досі керує прихильниками у Криму.
  • Після цього Офіс генерального прокурора оголосив про підозру трьом членам партії «Український вибір — Право народу». За даними «Бабеля», це Олександр Синявський (керівник однієї з філій «Українського вибору» у Севастополі), Іван Комелов (спочатку керівник філії, пізніше — очільник Севастопольської організації «Українського вибору») й Олександра Слюсаренко.
  • В «Опозиційній платформі — За життя» відреагували на обшуки СБУ в офісах партії «Український вибір — Право народу» Віктора Медведчука. Дії силовиків назвали «політичною репресією» і «залякуванням» з боку президента Володимира Зеленського.