«Узурпація Зеленського». У ОПзЖ обшуки в офісах партії Медведчука назвали репресіями

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У «Опозиційній платформі — За життя» відреагували на обшуки СБУ в офісах партії «Український вибір — право народу» Віктора Медведчука. Дії силовиків названі «політичною репресією» і «залякуванням» з боку президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться в заяві на сайті ОПзЖ.

«Обшук формально повʼязаний із діяльністю громадського руху «Український вибір» і подіями 2014 року, але за фактом є спробою залякати опозиційних політиків [...]. До суду за санкцією на обшук звернулося керівництво Офісу генерального прокурора, хоча керівництву ОГП достеменно відомо, що офісу «Українського вибору» в цій будівлі як такого немає, але в ньому розташовуються приймальні народних депутатів і офіс партії. Зеленський і його оточення, які стали на шлях узурпації влади і політичних репресій, прагнуть звести рахунки з політичними опонентами», — сказано в заяві.

У ОПзЖ заявляють про «фабрикування кримінальних справ» і «помсту за принципову позицію» партії.

  • 25 березня СБУ проводить обшуки в Дніпрі та Києві в рамках розслідування дій представників «Українського вибору» і їх можливої ​​участі в анексії Росією Криму. В СБУ стверджують, що «УВ» до сих пір керує прихильниками в Криму.
  • 19 лютого Рада нацбезпеки і оборони ввела санкції проти 8 осіб — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля.
  • Того ж дня РНБО доручила повернути в держвласність нафтопродуктопровід «Самара — Західний напрямок», який опинився у власності компанії з орбіти Медведчука. Хоча сам нардеп заперечує свою причетність.