Санду скликає Радбез, щоб поговорити про майно Молдови в Україні. Вона просила Зеленського допомогти з розслідуванням схем

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Санду скликає Радбез, щоб поговорити про майно Молдови в Україні. Вона просила Зеленського допомогти з розслідуванням схем

Пресслужба Офісу президента України

Президент Молдови Майя Санду заявила про скликання Вищої ради безпеки — обговорять майно Молдови в Україні. Засідання відбудеться у вівторок, 30 березня.

Про це повідомляє Newsmaker.

Санду повідомила, що Рада безпеки має обговорити «неправильне управління майном» Молдови в Україні та його втрату.

Більше деталів, про яке саме майно йдеться, у повідомленні не вказано. Але «Європейська правда» уточнює, що йдеться, зокрема, про втрату Молдовою численних санаторіїв на території України.

Також на засідання винесуть питання про боротьбу з контрабандою і трафіком наркотиків.

Останні збори Ради безпеки у Молдові відбулися два тижні тому, 13 березня. Після засідання Санду закликала уряд і парламент ввести більш жорсткі карантинні обмеження, щоб стримати поширення коронавірусу.

Зазначимо, Санду під час свого візиту до Києва у січні просила президента Володимира Зеленського допомоги в розслідуванні схем із молдовською власністю в Україні — карʼєрів, санаторіїв та інших обʼєктів.

  • Опозиційна кандидатка Майя Санду на президентських виборах обійшла президента Ігоря Додона, який є затятим прихильником Росії, із розривом у понад 15%. Після цього Додон підписав закон про перехід спецслужби країни — Служби інформації і безпеки — з-під контролю глави держави в підпорядкування парламенту.
  • Санду після перемоги заявила про необхідність повного виведення російських військ з території Придністровʼя. У Кремлі на це відповіли, що діалог з її попередником Додоном був «значно конструктивнішим».