Єрмак поговорив з радником Байдена з питань нацбезпеки. Розповів про «реформи Зеленського» і подякував за допомогу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Єрмак поговорив з радником Байдена з питань нацбезпеки. Розповів про «реформи Зеленського» і подякував за допомогу

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак поговорив телефоном з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.

Про це повідомили у пресслужбі ОП.

Під час розмови Єрмак подякував Сполученим Штатам за чітку та послідовну політику з підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Також він повідомив Саллівану, що останніми тижнями на Донбасі спостерігається збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та числа загиблих.

Глава ОП наголосив, що США могли б відіграти «більш активну роль» у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни.

Водночас він подякував США за надання важливої безпекової допомоги, яка сприяє посиленню обороноздатності України. Ідеться, зокрема, про підтримку реформи Збройних сил України та посилення Військово-морських сил ЗСУ.

В ОП зазначають, що Єрмак також розповів Саллівану «про реформи, які проводить Володимир Зеленський». Глава ОП під час розмови розповів про «мету» Зеленського — «побудова сучасної демократичної держави, заснованої на верховенстві права, вільної від корупції та впливу олігархів». Також Єрмак розповів про створення в Україні Центру протидії дезінформації.

Радник Байдена, як повідомляють в ОП, наголосив на важливості співпраці у протидії дезінформації. У повідомленні стверджують, що Салліван також відзначив зусилля України у проведенні реформ і наголосив, що США допомагатимуть Україні досягати її політичні, економічні, безпекові цілі. Також він запевнив у готовності й надалі допомагати Україні в отриманні повноправного членства в НАТО.