ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області за добу майже 500 порушень режиму тиші — в основному це постріли

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці у Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала 493 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області за добу 25 березня. Більша частина порушень — постріли та черги зі стрілецької зброї.

Про це йдеться у звіті організації.

Більша частина цих порушень сталася в районах біля села Павлопіль Волноваського району (підконтрольний уряду України), де спостерігачі чули 400 пострілів і черг зі стрілецької зброї, а також неподалік села Черненко (під контролем українського уряду).

За попередній звітний період (добу 24 березня) у Донецькій області зафіксували 89 таких порушень.

25 березня ОБСЄ у Луганській області зафіксувала 1 порушення — біля ділянки розведення сил і засобів міста Золоте. За день до цього — жодного.

Нагадаємо, що від початку 2021 року з боку бойовиків «ДНР» та «ЛНР» посилилися обстріли. Російські снайпери теж активізувалися. 21 січня на Донбасі снайпер бойовиків убив бійця 36-ї бригади морської піхоти. До цього поблизу Пісків бойовики вбили ще одного українського військового. 25 і 26 січня бойовики поранили двох бійців біля Золотого і Попасної — один із них, Роман Дзюбенко, помер у лікарні 30 січня. Того ж дня безпілотник бойовиків поранив ще двох військових.