НАЗК направило до суду 52 адмінпротоколи. У списку — два народні депутати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий тиждень склало та направило до суду 52 адміністративні протоколи.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Зокрема, 45 протоколів НАЗК склало за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У цьому переліку опинилися два нардепи — Федір Христенко («Опозиційна платформа — За життя») й Олександр Куницький («Слуга народу»).

Також НАЗК склало п’ять протоколів за ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин. У цьому переліку, зокрема, прокурор відділу Генпрокуратури Артем Тарасенко і начальник відділу іноваційного розвитку Держагентства автомобільних доріг Олександр Тимощук.

Крім того, протоколи склали й на представників двох партій через порушення порядку подання фінансової звітності політсил — на Республіканську християнську партію (керівник — Микола Поровський ) і на «Рух нових сил Михеїла Саакашвілі» (координатор Ради — Сергій Гаркуша).

Зазначимо, раніше НАЗК склало 14 адміністративних протоколів на мера Львова Андрія Садового.

  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким хочуть позбавити НАЗК права виявляти фіктивні витрати партій. У разі ухвалення відомство не зможе зупиняти держфінансування політсил через порушення в партійних звітах.
  • На початку березня НАЗК зупинило держфінансування партії «Слуга народу». Політсилі закидають різні порушення, зокрема підробку документів. У партії кажуть, що поки зʼясовують причини зупинки фінансування.