НАЗК викликало нардепа «Слуги народу» і представників п’яти партій для пояснень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викликало нардепа «Слуги народу» Максима Березіна та представників п’яти партій для надання пояснень щодо можливих порушень вимог законів «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Нардеп Березін має дати пояснення НАЗК щодо можливих порушень вимог закону про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Також агентство викликало для пояснення щодо можливих порушень порядку подання фінансової звітності представників п’яти партій — Миколу Поровського (Республіканська Християнська партія), Сергія Гаркушу («Рух нових сил Михеїла Саакашвілі»), Олега Авер’янова (Радикальна партія Олега Ляшка); Миколу Габера (Патріотична партія України) та Степана Брацюня («Конгрес українських націоналістів»).

Про які конкретно порушення йдеться, у відомстві не уточнюють.

Раніше НАЗК склало 14 адміністративних протоколів на мера Львова Андрія Садового.

  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким хочуть позбавити НАЗК права виявляти фіктивні витрати партій. У разі ухвалення відомство не зможе зупиняти держфінансування політсил через порушення в партійних звітах.
  • На початку березня НАЗК зупинило держфінансування партії «Слуга народу». Політсилі закидають різні порушення, зокрема, підробку документів. У партії кажуть, що поки зʼясовують причини зупинки фінансування.