У Білорусі на акціях протесту до Дня волі затримали понад 100 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Білорусі на акціях протесту до Дня волі затримали понад 100 осіб

Stringer / Contributor

У Білорусі проходять акції протесту на честь Дня волі, під час яких затримано понад 100 осіб.

Про це повідомляє TUT.by.

У Мінську людей затримують на площі Бангалор. Силовики в балаклавах і з кийками зупиняли людей без форми. Серед затриманих щонайменше пʼять журналістів — це редактори видання TUT.BY, головний редактор «Нашай Нiвы», фотограф і кореспондент видання.

Перед початком акції в місті бачили спецтехніку. Підʼїзди до площі Бангалор перекрили працівники автоінспекції, також там розташовані патрулі спецназу та автозаки. Силовики патрулюють проспект Незалежності.

Варто зазначити, що самі силовики заперечують затримання і стверджують, що в суботу жодних акцій протесту не було.

  • У Білорусі 25 березня відзначають День волі — річницю проголошення Білоруської Народної Республіки в 1918 році. Її офіційним символом був біло-червоно-білий прапор, який зараз використовують учасники протестів.
  • З початку серпня 2020 року громадяни Білорусі протестують проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Активні протести були з 9 до 11 серпня, коли силовики затримали найбільше людей. Багато з них були побиті й отримали покарання за рішеннями судів. Понад 400 людей уже засуджені. 290 осіб у Білорусі визнано політичними вʼязнями.