Глава МОЗ попередив, що в найближчі тижні захворюваність на COVID-19 зростатиме. Кількість хворих за добу може досягти 25 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МОЗ попередив, що в найближчі тижні захворюваність на COVID-19 зростатиме. Кількість хворих за добу може досягти 25 тисяч

«Бабель»

У найближчі два—три тижні в Україні спостерігатиметься зростання захворюваності на коронавірус, а кількість нових випадків на добу може піднятися до 25 тисяч проти теперішніх 18 тисяч.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі «Україна 24».

«Мінімум ще два-три тижні будемо рости. У нас може відбуватися зростання по різних регіонах, і це тяжкий період, тому що третя хвиля ще супроводжується новим штамом вірусу, який агресивніший — так званий британський», — наголосив міністр, додавши, що цей штам утричі заразніший, а інкубаційний період при ньому зменшений.

За прогнозом Степанова, зрештою Україна вийде на показник 25 тисяч хворих на день з урахуванням дотримання карантинних обмежень.

Разом з тим, він зазначив, що Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку області, які вже протягом останнього місяця перебувають у «червоній» зоні, планують переводити у «помаранчеву» — вже у найближчі дні.

«Тому що там позитивна динаміка за рівнем госпіталізації та захворюваності. Ми рухаємося за логікою адаптивного карантину. Водночас про доцільність запровадження на всій території одночасно: Івано-Франківська область уже не вимагатиме таких жорстких карантинних обмежень, а ми повинні знаходити баланс між епідеміологією, бізнесом, життям країни», — пояснив міністр.